Rotterdam Hooligan

Keihard en eerlijk
Het ware verhaal van de harde kern

Leven met en sterven voor Feyenoord: de niet aflatende strijd tegen rivaliserende groepen van andere voetbalclubs, de haat van de Feyenoorders tegen ‘020’ en vice versa. De bizarre hang naar extreme situaties. De buitenlandse trips en de onderlinge samenwerkingsverbanden. De minachting voor het wettelijk gezag van politie en justitie.

In ‘Rotterdam Hooligan’ beschrijft Yoeri Kievits, een van de bekendste frontmannen van FIIIR, de derde generatie Feyenoord-hooligans, hoe de ‘hoolies’ leven, denken, voelen – en vooral: wat ze allemaal doen.

‘Rotterdam Hooligan’ geeft de lezer inzicht in de zeer gesloten subcultuur van de meest gevreesde harde kern voetbalsupporters van ons land. Het is voor het eerst dat een ervaren hooligan hierover vertelt.

De centrale vraag in Rotterdam Hooligan is: ‘what makes him tick?’ Wat drijft Yoeri Kievits, om het extreem risicovolle leven van een hooligan te leiden?

Yoeri Kivits (1983) heeft een gezin en is een hardwerkend ondernemer – en toch is hij al vele jaren een van de bekendste frontmannen van FIIIR, de derde generatie hooligans van Feyenoord.

Edje: “Fascinerend verhaal maar vergeleken met soortgelijke boeken heb ik het gevoel dat er meer in had gezeten”

Bestellen via bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + zeven =